Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.04.18. 09:08 örömlány

Életerő-gyakorlat I.

A PC-IZOM ERŐSÍTÓ GYAKORLAT HETÉT KÖVETŐEN:

 

Életerő-gyakorlat

7. gyakorlat I. rész: Lassú életerő-gyakorlat

Kiindulási helyzet

Üljön olyan egyenes gerinccel, ahogy a PC-izom-erősítő gyakorlatnál ta­nulta. Ügyeljen a helyes testtartásra, mert ez teszi lehetővé a sza­bad energiaáramlást.

 

Végrehajtás

Hunyja be a szemét, és a lezárt szemhéjak alatt irányítsa szemgolyóit az orrtöve felé. Ügyeljen arra, hogy mindez erőlködés nél­kül, lazán történjen. Nyelve könnyedén érintse a szájpadlását. A 7. gyakorlat során maradjon végig ebben a helyzetben. Ha közben esetleg el­mozdulna a nyelve a szájpadlásáról, vagy a sze­me másfelé fordulna, nyugodtan korrigálja, s meg fogja látni, egyre könnyebben megy majd.

Feszítse meg a PC-izmát, ahogy a PC-izom-erő­sítő gyakorlatnál tanulta, és közben számoljon las­san tízig. Nyugodtan lélegezzen be, s ha telítve van a tüdő, tartsa vissza a lélegzetét, míg a számolás­ban a tízhez ér. Minthogy az izomerősítő gyakorla­tokon már túl van, itt már nem lehetnek problémák.

Ahogy gondolatban kimondta a tízet, lazítsa el az izmát. Ügyeljen arra, hogy minden alkalommal teljesen ellazuljon, kü­lönben a következő megfeszítésnél kisebb lesz az energiaáramlás. Lazításkor is számoljon 10-ig, ilyenkor az ön energiagenerátora újra és újra tökéletesen regenerálódik. Lassan lélegezzen ki, s míg el nem éri a tízet, ne vegyen leve­gőt. Ezután újabb izomösszehúzás és a fent ismertetett belégzés következik.

Ezt a gyakorlatot 20-30-szor ajánlatos elvégezni, aszerint, hogy milyen erős az ön PC-izma. Minél erősebb ugyanis, annál kevesebbszer szükséges megismételni, és minél régebben tréningezik, természetszerűleg annál fejlet­tebb az izma. Ha megerőltetőnek érzi a gyakorlatokat, akkor jobb, ha 30-szor ismétli, ha kidolgozottnak érzi izmait, elég, ha 20 teljes gyakorlatot végez.

A gyakorlatok során gondosan ügyeljen a helyes légzésre.

Ebben a stádiumban nem volna értelme, ha húsznál kevesebbszer vé­gezné el elejétől végig a gyakorlatokat.

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr991930916

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása