Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.08.26. 07:46 örömlány

Vágyak, vonzalmak és a valóság

"Erotikus ösztönünk az ember alapvető természetének része... Az ember legmagasabb szellemiségével van kapcsolatban." - írja Carl Gustav Jung.

 

A vágynak és a vonzalomnak kevés köze van a valósághoz. Ezek legtöbbje régi élményeken, asszociációkon vagy pszichés kölcsönhatásokon alapul.

Az első lépés az, hogy felismerjük, kire-mire vágyunk, miért is épp ahhoz vonzódunk, akihez... E felismerés után annak tartalmától függően alakíthatjuk (szerelmi) életünket... Amikor a bennünk rögzült „ideák” alapján rábukkanunk pont arra az emberre, aki ezeknek megfelel, marha nagy mázlink van, ha számára is mi vagyunk a megfelelők.

De mi van ha nem? Alakítsuk át magunkban az ideális partner képét... Gyomláljunk ki mindent a bennünk kialakult képből, ami kivehető. Ha felismerjük, hogy a vágyott partner képe apánk vagy anyánk, esetleg az első, bennünk mély nyomot hagyó szexuális élményünk alapján alakult ki bennünk, dolgozzunk ezen a képen, ezen az élményen... (Jó ha tudjuk, hogy szexualitásunk alapjai lényegében életünk első négy évében határozódnak meg - persze a későbbiek is fontosak, a szülői hatás élethosszig tartó negatív befolyással lehet felnőttkori szexuális viselkedésünkre.) Ha megtaláljuk, hogy vágyaink mozgatórugója mi is valójában, ezekkel "dolgozva" ismét képesek leszünk alakítani magunkon. A munkához számos mentális és pszichés technikát lehet találni, későbbi bejegyzésben bemutatok majd néhány - szerintem - működőt.  Ha jól végeztük dolgunkat az eredmény sem marad el.

 

Jó tudnunk azt, hogy a másik vágyait, vonzódásait is azon tényezők alakítják, amelyek a miéinket.

Így hát nem kell aggódnunk vélt vagy valós hátrányaink miatt - a másik lehet, hogy éppen ezek miatt szemelt ki minket! Fogadjuk el eredetiségünket... saját emberi mivoltunkat. Értékeljük és ismerjük el magunkat úgy és olyannak, ahogyan és amilyenek vagyunk. Tanuljuk meg, hogyan mondjuk a másiknak: „Itt vagyok. Fogadj el és szeress, minden gyengeségemmel, zavarodottságommal és félelmemmel együtt. Osszuk meg értékes időnket, energiánkat, magunkat egymással.”

 

 

 Egy példa:  :D

 Vagy kettő:

11 komment

Címkék: valóság vágy idea vonzalom berögzültség


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr122248492

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.08.26. 09:27:46

Bibi:
Ha a libidó kívülről irányított, extraverzióról; ha belülről, introverzióról beszélünk. Ezek általános beállítottsági típusok, amelyekkel születésünktől fogva rendelkezünk, így lényegében megváltoztathatatlanok.
Különben nagyon jó kis poszt, vitainditó lehetne.
Nagyszerű videók, habár az utolsóval sem értek egyet, de nagyon szellemes, mondhatni kurvajó!Gratula a poszthoz és a válogatáshoz!

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.08.26. 17:33:50

Kíváncsi lennék az indokra. Mármint a posztot indító okra.

tiboru · http://blogrepublik.eu 2010.08.26. 17:34:20

Szegény Jung; a szülei még gyermekkorában tönkretették a lelkét, és ennek mi isszuk meg a levét azzal, hogy a műveit komolyan vesszük :-)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.27. 00:50:15

@vén betyár: Köszönöm, lehet.
@21 hónap: Hihihi, most van néhány ember körülöttem, akik a rossz választásaik miatt szenvedeznek... persze, tudod, a suszter cipője... de legalább tudom, milyen okok miatt nyúltam én is mellé...

rozsdafarku 2010.08.27. 06:58:44

@örömlány: Nem feltétlenül, ill nem csak! a rossz választás miatt!
Vhogy csak választunk, kiválasztódunk, soxor akár rosszul is /hiába, kicsi a választék vagy hamar megunjuk a válogatást?/, akár jól, DE akkor újabb gond.Együttélés!Assem könnyű!
De talán lehet:
Súrlódnak és csiszolódnak a köveink, egyre halkabb és ritkább a csikorgás.
És egyre jobban, ütemesebben görögnek együtt.

RÁMBÓGECI 2010.08.30. 13:49:06

ha valakit komolyabban érdekel a problémakör és nem csak a felszínt akarja karcolgatni, akkor ajánlom elolvasásra az egyetlen, érdemben hozzászóló művet:
báró JULIUS EVOLA: A SZEXUS METFIZIKÁJA /METAFISICA DEL SESSO, Edizioni Mediterrannee, Roma, 1996/

Szongott Rudolf fordításában a Cinóberösvény Könyvei sorozatban került kiadásra 2000-ben az UR-Könyvkiadó által...
süti beállítások módosítása