Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.08.24. 08:21 örömlány

Férfirémség

Törés - csont nélkül?

Az élmény másik oldala ( oromlany.blog.hu/2010/08/10/az_elmeny_masik_oldala ) című bejegyzésben az író is megemlékezett egy hasonló félelemmel ötvözött gondolatáról...

A baleset tudományos neve eltörtpénisz-szindróma, amelyről keveset hallani, pedig nem ritka sérülés, elsősorban vehemensen szeretkező fiatal párok esetében. A veszély főként lovagló pózban áll fenn, de a hagyományos misszionárius testhelyzetben is megeshet, ha túl hevesre sikeredik a behatolási kísérlet, s a férfi merev pénisze vagy beleütközik a nő gátjába, vagy egyszerűen mellétalál. 

A pénisztörés erős fájdalommal jár, általában még egy halk reccsenés is hallható. Ami eltörik, az a barlangos testeket körülvevő kötőszöveti tok vagy inas lemez (tunica albuginea), s a legrosszabb esetben ez azt jelenti, hogy a pénisz kerületének fele behasad. A pénisz ilyenkor bevérzik, megdagad, s persze azonnal lekonyul.

A baj kizárólag műtéttel szüntethető meg, a hasadást összevarrják, általában néhány öltéssel, de akár tíz öltésre is szükség lehet. Az operáció egy órán át tart, utána haza lehet menni, és a felépülés általában négy hét, ennyi idő kell ahhoz, hogy a seb teljesen begyógyuljon. Ha nem lépnek fel komplikációk, akkor a szexuális élet a felépülés után nyugodtan folytatható. Ha azonban valaki pénisztörés után nem megy el orvoshoz, abból komoly bajok származhatnak, például maradandó erekciós zavara lehet, vagy ferde lesz a hímvesszője merevedéskor, akár 45 fokos szögben is elhajolhat, vagy vizeletürítési panaszok jelentkeznek. Vannak enyhe pénisztörések, amelyek nem igényelnek operációt, de az a biztos, ha szakemberhez fordul a balesetet szenvedett férfi. Előfordulhat az is, hogy a pénisz hirtelen fájdalmasan meghajlik, de ha az inas lemez nem reped meg, akkor a férfi megúszta. Elsősorban a 20-as, 30-as éveikben lévő férfiaknál történhet meg a baj bármelyik fél túl nagy vehemenciája miatt, de nem ritka, hogy jó karban lévő középkorú, a 40-es vagy 50-es éveikben járó uraknak kell hirtelen szembenézniük a borzalommal.

Uraim, óvatosan a döngetéssel!

Forrás: Stop/Scientific American

3 komment

Címkék: pénisztörés


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr102214278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.08.25. 01:05:21

Höhö, zexférj vádolt ilyennel :)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.25. 07:42:08

@21 hónap: Bizonyára üres vádaskodás volt, vagy nem? :)

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.08.25. 07:50:35

@örömlány: nemtom, hogy csak erre fogta-e, hogy nem akar, vagy valóban volt valami alapja... de ezt tényleg sokáig emlegette. Viszont most elnézve gyógyultnak tekinthető a hírek alapján :)
süti beállítások módosítása