Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.07.14. 22:58 örömlány

Szexleckék (nemcsak) nőknek

 A pozitív értékelés iránti vágy lehetetlenné teszi a (jó) szexet.

(És rögtön itt az elején jegyzem meg, hogy ez az állítás nem csupán a szexre igaz. Igaz a férfi-nő kapcsolat szinte minden megnyilvánulására, de egészen hétköznapi cselekvéseinkre is. )

Minél fontosabb számunkra a másik fél, annál inkább alávetjük magunkat annak a vágynak, hogy elismerjen bennünket. Annyira átjár minket ennek az érzése, hogy nem vesszük észre: a partnerünk is hasonlóan érez: neki a  mi elismerésünkre van szüksége. A másik attól tart, mi viselkedünk majd visszautasítóan...

Amit egyikünk sem vesz észre az az, hogy érzelmileg mindketten ugyanabban a cipőben járunk, a kockázat hasonló.

Félelemben élünk.

Rettegünk attól, hogy a másik elutasít, vagy kritizál, ennek a lehetőségét úgy igyekszünk elkerülni, hogy mindent megteszünk a pozitív értékelésért. Közben pedig elfeledkezünk a saját szükségleteinkről, vágyainkról. Korlátozzuk magunkat. Inkább nem teszünk megjegyzést, nem kérdezünk, mert attól tartunk megnyilvánulásaink nem helyénvalók, esetleg ostobák. "Hallgatni arany." Ha megszólalok, esetleg cselekszem, még nevetségessé válhatok. Nyilván annál visszafogottabbak vagyunk, minél nagyobb a "kockázat". (Ennek gyökerei általában gyermekkorunkra vezethetők vissza.)

Ez a gondolkodásmód belénk táplál egy hiedelmet: mikor szerelmesek vagyunk el kell feledkezni magunkról és partnerünknek szentelni magunkat.

Gyakran egy kivételt engedünk meg magunknak: amikor partnerünk nem túl fontos számunkra, és nem igazán érdekel, mit gondol rólunk, akkor úgy érezzük megengedhetünk magunknak egy kis örömöt, azaz alkalmi parnerekkel tudjuk igazán élvezni a szexet. (Sokszor ez az oka az örömlányok felkeresésének is, velük általában nem kínos, sőt tétnélküli felszabadultan viselkedni.)

 Érdemes rájönnünk arra, ha nem aggódunk saját teljesítményünk (vágyaink, testünk "állapota" stb.) miatt, igazi felszabadult élményt szerezhetünk magunknak, de egyben partnerünknek is, "célravezető", ha spontánabbak és ötletesebbek vagyunk.

Szerencsés, ha félre tudjuk tenni az elismerés utáni vágyunkat, de egyben partnerünk felé megnyilvánuló, "bénító" kritizálásunkat is...

 

17 komment

Címkék: vágy kockázat kritizálás pozitív értékelés


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr822152391

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.07.16. 10:23:05

Van benne valami. Elsősorban civilizációs-kulturális háttér. Kereszténység, trubadúrlíra, meg hasonló nyalánkságok. Bár az, h vki idegennel felszabadultabb, tán elsősorban a ffiakra illik, kötve hiszem, h a nőkben ne működne akkor is a megfelelési kényszer, ha alkalmi partnerre akadnak ... Mert nekünk mindig számít, h mások mit gondolnak (gyerekkorban is megfigyelhető, a kislányok folyamatosan figyelik a visszajelzéseket, a kisfiúk eléggé tesznek rá).

Walter85 2010.07.16. 14:19:20

@Gloria Mundi: A kisfiúk viszont versenyhelyzetet csinálnak mindenből (ki mer magasabbra mászni a fán, ki fut el gyorsabban sarokig) és ez a fajta teljesítmény-orientáltság megmarad bennük felnőttkorban is. A férfiakban is ott gyökerezik a megfelelési kényszer, csak ők inkább maguknak akarnak megfelelni. Ha jól értettem, arról szólt a bejegyzés, hogy ezeket a kötöttségeinket intim környezetben magunk mögött kell hagynunk, hogyha teljes élményre vágyunk.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.23. 21:20:59

A félelem még a jobbik fele. Akkor van nagy gáz, mikor nem megrettenünk, hanem hirtelen a másikat kezdjük lenyomni, hogy a saját érdemeinket fényezzük.
Elsősorban nem a lepedőre, hanem az általános (pár)kapcsolatra értem. Milyen szép is a "te vagy a hibás" című tréfás népi kibaszócska...

vén betyár 2010.07.28. 12:08:47

@21 hónap: Ketten kellenek a játszmához, a játékhoz, mindig.Szinte mindig mindegy, hogy ki kezdi, ki folytatja, abbahagyni a legnehezebb, így is, úgy is.De ha a felismerés megvan, mint itt is, Nálad is, akkor már CSAK szándék, elhatározás, kitartás, odafigyelés, fegyelem, figyelem, önfegyelem kérdése.
Próbáld azt játszani, hogy: igazad van, én is épp arra gondoltam, stb.
Nem akarnék belepofázni, meg sem fogalmaztam volna azt, ami Te, ami nyílvánvaló és elkeserítő, de feladtad a labdát.Bocs!

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.28. 12:10:36

@vén betyár: feladtam, bár mostanában ritkábban játszom. Egyszerűen úgy érzem néha, kinőttem a játékból.
De azért tükörnek kellenek az ilyen hozzámszólások. Köszönöm.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.28. 13:02:50

@vén betyár: most nagyon sokan fognak kiábrándulni belőlem: nem szeretem Cseh Tamást, bár ismerem a lemezeit.

vén betyár 2010.07.28. 13:17:34

@21 hónap: Sokak nevében mondhatom, hogy a kiábránduláshoz azért sokkal több kell...

Tovább próbálkozom vmivel, ami feldob:

www.youtube.com/watch?v=2Sg1TpPMKCI&feature=related

vén betyár 2010.07.28. 14:18:54

@örömlány: Gyönyörű!
Nagyon találó! /Remélem, hogy a racionálisan gondolkozó, reálisan mérlegelő, objektív látásmódú műszaki értelmiségieket is megérinti.:D/

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.28. 14:58:37

@vén betyár: khm... a műszaki értelmiség épp csapkodja a fenekét a földhöz, hogy alszik az utánpótlás, és - bszameg, most ázik szét a ruha... szóval - épp hadifogoly-naplót gépel be.

vén betyár 2010.07.28. 15:42:39

@21 hónap: Ejjóóóó...D:D:D:
Egyébként együttérzésem...
Jó, hogy a humorérzékedet azért megőrizted.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.07.28. 15:57:41

@vén betyár: ahogy olvasom, hogy az ismeretlen katona min ment keresztül... piszlicsáré az én életem.

vén betyár 2010.07.28. 16:13:11

@21 hónap: Bizony, ahogyan az Optimista tragédiában mondta egy vén tengerész:
"Harcoltunk a Balti-tengernél a németekkel, Krimnél a kozákokkal, Távol-Keleten a csehekkel.A vérünket adtuk, megsebesültünk - és még szifiliszt is kaptunk." :)

vén betyár 2010.07.29. 07:48:53

@21 hónap: Azért ha belegondolok, azoknak is lehettek szép élményei, kalandjai akik fiatalon külföldön éltek, tanultak, dolgoztak.Lásd:Vadászi Viki.
süti beállítások módosítása