Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.06.26. 01:45 örömlány

Nem titkok

  Müller Péter Szeretetkönyvében gyönyörű pontossággal írt a szeretkezés csodájáról, az itt idézettekből világosan olvasható amiket időnként elmondani igyekeztem. Az idézetek közé rejtettem Pilinszky J. sorait is.

 

Abban a pillanatban, amikor a szíved látni kezd, az első, amit megpillantasz, hogy sorsod mások sorsával összefügg. Rájössz, hogy akihez csak hozzáérsz, vagy lerántod magaddal, vagy felemeled."

" A szeretkezés a test nyelvén elbeszélt isteni szeretet. Az ölelésben és a kéjben megnyilvánuló egységélmény.

A magyar "szeretkezés" jó szó, hiszen az ember minden rétege szeretni akar: a teste is, a lelke is, a szelleme is. Az ujja hegye is, ha tapint; az orra is, ha illatot érez; a nemi szerve is, ami a kettétépett isteni erők teremtő misztériumát rejti magába."

"És amikor két test összeforr, nem csak testileg érintkezik, hanem két lélek is egymásba rezeg, s a találkozás extázisában azt kérdjük egymástól: Hol voltál ennyi ideig?"

"A kéj pedig nem egyéb, mint a test által tapasztalható legintenzívebb szeretet-élmény. Nincs benne semmi bűn, semmi bujaság."

" A szeretkezést, vagy ahogy a mai holt nyelv nevezi, a nemi érintkezést a Biblia megismerésnek hívja. Valójában a férfi akkor ismeri meg a nő világát, és a nő a férfi világát, ha egymásba hatolnak. Ha odaadják és befogadják egymást - és egy testté lesznek.

Amíg ez nem történik meg, nem ismerjük egymást. Megismerni csak akkor tudlak, ha részt veszek benned, ha belülről éllek meg. Ha nem csak látlak és tudok rólad, de érezlek is - ha "én" minden idegszálammal megtapasztalom, hogy milyen" te"- nek lenni. Ezt nem lehet kívülről, csakis belülről.

A megismerés a "jártál bennem - jártam benned" kölcsönös élménye. Ismerem a titkos utcáidat, lelked és tested rezdüléseit, érzékenységedet, magányodat, vadságodat vagy félelmedet - azt, hogy mersz-e szeretni egyáltalán.

Tudsz-e adni és elfogadni? - most derül ki valójában. Mert amit adsz, most magadból adod. A titkaidat adod, amit féltesz, amit rejtesz, azt adod -, és azt fogadod el, tőlem is."

/ "Az igazi szeretet próbája egyedül az, hogy nem fél a másik ember szeretetétől, hogy elegendő benne a szelídség, a türelem és az alázat ahhoz, hogy elfogadja azt."
(Pilinszky János) /

 

"A szeretkezés kéje pedig valamennyi érzetünk között a legnagyobb misztérium. Még a fájdalomnál is nagyobb.

...még a sebed fájdalmát sem érzed szeretkezés közben, mert a kéj felülmúlja a fájdalom erejét, a fizikai kínt.

A nők gyakran hazudják a kéjt, és a férfiak el is hiszik nekik. Ez azért lehetséges, mert a nők könnyebben lemondanak a szeretkezés öröméről, ha lelkileg szeretik őket. Ha már választaniuk kell, inkább testileg maradnak szegények, mint lelkileg. Ezért hazudtok nekünk, női barátaim!

Csak maradjunk veletek! Csak tartsunk ki mellettetek, s legyünk jók hozzátok, akkor is, ha már testileg nem olyan jó nektek, sőt néha kellemetlen is!

Ezért hazudjátok a kéjt csillogó szemmel, sikoltással és ájulással.

Mi, férfiak, csakis a ti szemetekben láthatjuk visszatükröződni örömünket, hogy teremtők vagyunk...Hogy a bennünk élő férfi lássa, hogy örömet okozott, elárasztott titeket gyönyörrel.

Nekünk meg azért kell azt hazudnunk, hogy a kielégülés után továbbra is gyengéden szeretünk benneteket, mert ti viszont befogadók vagytok, és arra van szükségetek, hogy ne csak egy pillanatig, hanem örökké szeressünk titeket.

A valódi szeretetnek ugyanis ez a titkos igénye."

"A szerencsések tudják, hogy minden nyomor; a szeretet nyomora. És azt is tudják, hogy kétféle nyomor van.

Az egyik, ha valakinek nincs senkije, nem ölel senkit és őt sem öleli senki; a másik, ha naponta többször szeretkezik, de minden örömélményét, üdvét és szeretetét csakis a nemi szerveivel képes megélni."

 

1 komment

Címkék: öröm szeretet nyomor kéj gyönyör


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr642110810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása