Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.06.04. 09:43 örömlány

"Mit tettél a szex ajándékával?"

"Kudarc volt, a végén mindössze ezt fogják mondani. Pedig könnyen sikerülhetett volna is. Egy észre sem vehető csekélységen múlott, hogy kudarc lett, nem siker."

 Kafka egy fontos kérdésre mutatott rá, és adott valószínűleg sokunkra jellemző választ.

A szeretkezés egyszerű, magától értetődő és könnyű út a mindenséggel való természetes egységünk kiterjesztéséhez, egy megváltozott tudatállapot, transzcendens élmény  megtapasztalásához.

Könnyű, egyszerű? Nem, mégse, bonyolulttá tettük, évszázadok, évezredek alatt. Senkinek nem volt igazán érdeke az, hogy a szeretkezéssel az ember közvetlenül  megtapasztalja a transzcendens élményt. Sokkal inkább érdek volt és az ma is, hogy közvetítőkön keresztül, vagy nehezebb úton és csak néhány "kiválasztott" juthasson el e tapasztalásig: önsanyargató gyakorlatok, intézményesített közvetítés, világi tiltások, majd az alkohol és kábítószer használata helyettesít, ad valódi vagy ál, "olyan mintha" érzést. Mára a szeretkezés intézményesített tiltását felváltotta az intézményesített hamisítás: a pornográfia, a prostitúció, az érzékek és érzékelés szándékos tompítása, a szeretkezés más, pusztán biológiai szintre helyezése; az alkohol és a drogok járványszerű terjedése, melyek használata megakadályozza a valósághoz való kapcsolódást, az intimitás élményének transzcendens megélését.

A transzcendens élmény elérése hozzáállás, tudatállapot, érzés, érzékelés és érzelmek megélésének tudásában rejlik. A szeretet és fizikai megnyilvánulásainak átélése iránt az emberben olthatatlan vágy van, alapvető szükséglet a szoros közelség, a szeretetteljes érintés, ölelés, bizalom, biztonság,  a kölcsönös odaadás és odaadottság érzése, ezek megélése alapvető a teljes élmény megtapasztalásához.  (Mindezek függetlenek egy kapcsolat tartós vagy alkalmi voltától, mindkettő lehet üres, és tartalmas is, sokkal inkább a szereplők függvénye.) A tudatállapotot illetően  a gondolkodás kiiktatása, a gondolatmentesség a lényegi, úgy hogy közben az ember  tudatosan belemerüljön az élménybe. Az időtlenség megélésében segít a magömlés visszatartása, amely lehetővé teszi a szex meghatározatlan ideig történő gyakorlását. Ez a gyönyörérzet meghosszabbításán túl a transzcendens élmény elérését is segíti.  A spontanaitás alapja az érzések és megérzések követése, kicsit hasonlóan a művészi kreativitás megéléséhez, egyfajta szándékosságot alig igénylő, áradó érzés és cselekvés.

Mindezek megtapasztalása mindannyiunk számára elérhető, ha igényünk van rá. Ha mindkét félnek igénye van rá.

 

Ami engem illet, most objektív okok tették lehetetlenné, hogy bármily szintű élményben részesíthessek valakit, ami jó is meg nem is....

 

 

 

5 komment

Címkék: szex siker kudarc ajándék életre szóló élmény


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr722055479

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.06.04. 11:31:34

Mindezek megtapasztalása mindannyiunk számára elérhető, ha igényünk van rá. Ha mindkét félnek igénye van rá.
Mindig kettőn áll a vásár.

gilo 2010.06.04. 14:13:26

@vén betyár: Nem olyan egyszerű azt elérni. Mert megfelelő partner kell hozzá. Olyan, akivel tényleg megszűnik a világ körülöttünk. És ilyen nem sok létezik.

rozsdafarku 2010.06.04. 14:56:12

@gilo: Alig.Aligha elég.Elég lenne csak 1, de azt is milyen nehéz megtalálni!

vén betyár 2010.06.04. 15:15:27

@rozsdafarku: És mennyit kell hozzá keresni!:)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.04. 15:35:08

@vén betyár: :D Hasznos, ha jó sokat keres az emberfia...:D

Viccen kívül: Elérhető. És nem feltétlenül csak egy emberrel. A különbség az, szerintem, hogy egy valaki biztos van, akivel minden különösebb "erőfeszítés" nélkül elérhető, olyan magától értetődően, elemi erővel. (Ez az, amikor a szeretet, szerelem és szeretkezés hármassága adott, meg a zsák a foltja, fazék fedele stb....)
Másokkal tenni kell érte, az elején és folyamatában is, hogy elérhető legyen.
süti beállítások módosítása