Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.05.20. 10:26 örömlány

Életszerűség - életszerűtlenség

Folyamatosan felmerül, hogy életszerűtlen ez a blog, életszerűtlen a szituáció.

Lehet. Én ilyen életszerűtlen vagyok. Ez is egy magyarázat lehet arra, hogy miért is tartok ott, ahol épp... . Persze közben tiltakozom ez ellen, és azt gondolom, hogy a világ jelen berendezkedése életszerűtlen. Művi, ál, érzelemmentes. Ott ahol megjelenik valami, ami más (nem a ma divatos másság fogalom szintjén, hanem valahogy nagyon más, azt a struktúra, a gondolkodás, a paradigma nem tudja kezelni, hová tenni, és jön a nem igaz címke, a létjogosultság megkérdőjelezése - mert ez tűnik biztonságosnak. Egyik ismerősöm mondta mindig, ha haladsz egy irányba és mindenki szembejön veled, korántsem biztos, hogy a te irányod a rossz. (Persze könnyen elsodorhat a tömeg.)

 

Almás Peti kérdései:

"De. Miért érzem ezt ezt amolyan pániknak/menekülésnek megoldás helyett? Hit and hope solution, ahogy a művelt angol mondaná és történetesen most nem jut eszembe jobb kifejezés erre magyarul.

Ne érts félre, nem látom az okaid, a lehetőségeid és nem tisztem minősíteni sem Téged.
De leültél és megvizsgáltál minden megoldást (pro/kontra), mielött ebbe belevágtál?
Olyan döntést hoztál, amit tüzön-vizen keresztül vállalsz annak minden következményével együtt?
Vajon bloginduláskor ugyanezeket a válaszokat adtad volna mint most, és két hónap mulva is ugyanezeket fogod?"

Almás Peti! Mert pánik és menekülés is van benne. Kiútkeresés egy szorító helyzetből. Addig amíg valaki a saját (hitt és vélt) biztonságából nem kerül ki, nem érinti meg a bizonytalanság élesen, addig nem biztos hogy érti, sőt majdnem biztos, hogy nem érti a helyzetet. Olyan is van, aki megélt már hasonló helyzetet, ennélfogva egyedül üdvözítő megoldásnak látja a saját megoldását. Bölcs tanácsokat adni, (valamilyen szintű) ítéletet hozni, vagy épp nem hozni nagyon könnyű. Érdekes dolog megfigyelni magunkat, az embereket, milyen reakció születik bennünk egy ilyen, vagy nehézségében hasonló helyzet láttán. Ugye érdekes?

Leültem, de nem igazán volt mit-mivel összevetni. Nem, nem vállalom fel teljesen a döntést, vagyis inkább bizonyos, saját magam szabta feltételekkel vállalom.

Nem tudom, hogy két hónap múlva milyen válaszokat tudok adni. De ha módom lesz, igyekszem két hónap múlva válaszolni.

Hogy jót is írjak: több nagyon jó, mélyenszántó beszélgetésben volt részem, ami lehet, hogy a részleges anonimitásnak köszönhető, lehet, hogy a beszélgetések "tétnélküliségének", még nem tudom. (Csak közben "dolgoznék" is!!)

5 komment

Címkék: tanácsadás élet


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr872015358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szúnyog 2010.05.20. 12:25:24

"és azt gondolom, hogy a világ jelen berendezkedése életszerűtlen. Művi, ál, érzelemmentes."

Kedves Örömlány! De nagyon egyetértek Veled. Én még hangsúlyoznám az életünk agyonszabályozottságát, a mindennapi képtelenségeket, amiket a ma embere olyan természetességgel fogad el.

rozsdafarku 2010.05.20. 13:46:00

Hajnalban kelek, sietek a vasútra.Az állomáson kóbor kutyák, hajléktalanok.Feketemunkások csapatokba verődve feketéznek, várják a vállalkozókat, akik kisbuszokkal, kisteherautókkal jönnek értük.Tömeg.Munkába indulók, iskolába menő fiatalok.Metró.Busz.Villamos.Kéregető koldusok, ébredező hajléktalanok.Tömeg.Rohanás.
Beérkezés a munkahelyre, hajtás, norma itt is, egyre többet, egyre gyorsabban.Veszekedés főnökkel, munkatársakkal, ügyfelekkel.Fegyelem, figyelem.Mosoly főnökre, munkatársra, ügyfélre.Végre vége, hazafelé bevásárlás.Igen, far-hát, igen, a kutyának lesz.Tömeg.koldusok, hajléktalanok.Kóbor kutyák.elállt az eső, kisütött a nap.
Vacsorafőzés családnak, megetetni mindenkit, kutyát, macskát.Félszemmel Hiradó a TV-ben, holnapra még vasalni vmit, elmosogatni, fürödni, beájulni az ágyba.Nap mint nap.
A világ jelen berendezkedése életszerűtlen.Művi, ál, érzelemmentes.AZ!

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.05.20. 16:51:07

@Szúnyog: Kedves Szúnyog!
Egyetértek.
G. Bernanos ezt már a múlt század első felében látta:
„Régóta úgy vélem, hogy egy napon az egyre hatékonyabban pusztító technológia eltünteti fajunkat a Föld színéről, akkor kihalásunkat nem lehet majd a kegyetlenség számlájára írni, és még kevésbé persze a felháborodáséra, a megtorlásra és a bosszúálláséra, amelyet a kegyetlenség von maga után… hanem a modern ember engedelmességének, felelősségvállalása hiányának, a minden rendelet szolgalelkű elfogadásának a számlájára. Az eddig megtapasztal borzalmak és az eljövendő, az eddigieknél még nagyobb szörnyűségek nem azt jelzik, hogy egyre több a lázadó, engedetlen, kezelhetetlen ember él világszerte, hanem azt, hogy folyamatosan növekszik az engedelmes, könnyen vezethető emberek száma.”

pittscards 2010.05.20. 19:22:49

Szerintem az, hogy egy nő pénzért keres társat (mármint a férfi pénzéért), egyáltalán nem ritka. Idézek egy társkeresőből:

".Testi-lelki intim kapcsolatra keresem kedves, ápolt disztingvált férfi személyében hosszú távú szexpartnerem aki anyagi téren is szívesen gondoskodik rólam."

"jelenleg állást is keresek, személyi asszisztencia érdeklne,vagy gálánsság, támogatás valaki részéről. csak igy érdekel a dolog."

"Hosszú távra keresek egy megbízható, intelligens, igényes, nem dohányzó,kedves,szex centrikus férfit Írj ha ilyen 30 év feletti férfi vagy ,és elfogadhatónak látod ha azt írom: szeretném ha gálánsan támogatnál."

Nyilván itt inkább kitartott szeretői viszonyról van szó, nem kurválkodásról (nem is hoz annyi pénzt valószínűleg), de szerintem egyáltalán nem életszerűtlen, hogy egy nő árulja a testét.

pittscards 2010.05.20. 19:46:47

@pittscards: Még egy: "Keresek hosszabb távra egy olyan,szintén nem független férfit,aki kevés szabadidejének kellemes eltöltésére ,megbízható állandó szeretőt keres...minden féle felesleges körök nélkül...elsősorban az élvezet kedvéért... Egy közösen megállapodott havi fixért.."
süti beállítások módosítása