Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.04.24. 07:47 örömlány

Életerő-gyakorlat II.

Gyors életerő-gyakorlat

Az életerő-gyakorlat második része a PCE-tréning záróaktusa. Megállás nélkül térjen át az első részről a másodikra.

Kiindulási helyzet

Ugyanaz, mint az első résznél.

Végrehajtás

Ügyeljen a szem és a nyelv állására. Feszítse meg hirtelen a PC-izmát, ugyanakkor gyorsan vegyen az orrán keresztül levegőt.

A megfeszítés és a belélegzés ne tartson tovább 1-2 másodpercnél, majd nyomban ernyessze el az izmát, és lökésszerűen fújja ki a levegőt.

Az el lazítás és a kilégzés ugyancsak ne tartson tovább 1 -2 másodpercnél, majd nyomban utána ismét megfeszítés és belégzés következik. A 7. gya­korlat II. részét legalább harmincszor ajánlatos megismételni, azaz harminc­szor megfeszíteni/belélegezni és harmincszor ellazítani/kilélegezni. Ennél többször haladóknak sem szükséges elvégezni, kivéve, ha a PCE-gyakorlat-tal meditálni akar (I. PCE-meditáció).

Levezetés

A gyakorlat befejezése után még legalább egy percig maradjon nyugodtan ülve, engedje le a nyelvét a szájpadlásáról, és fordítsa vissza szemgolyóját a normál állásba. Lassan nyissa ki a szemét, vegyen mély lélegzetet, és ha­tározottan fújja ki a levegőt. Dörzsölje össze a kezét, és lassan álljon fel.

Az ily módon aktivizált energia a következő órákban állandó körforgás­ban keresztülárad az ön idegrendszerén, megeleveníti és megfiatalítja a sejtjeit, és fokozott teljesítményre sarkallja az agyát.

Minthogy ezek a gyakorlatok napközben legalább tizenkét óra hosszára ellátják önt energiával, este pedig gondoskodnak a test és az agy regeneráló­dásáról, az első hét gyakorlatot legjobb reggel, munkakezdés előtt elvégezni - lehetőleg még otthon -, így egész napra való erőt gyűjthet, s aztán este megismételni, hogy a zavartalan energiaáramlás lehetővé tegye a regeneráló­dást s minden egyes sejt új energiával való feltöltődését. Csak akkor számít­hat tartós változásra, ha reggel és este rendszeresen elvégzi a gyakorlatokat.

Tekintettel arra, hogy minden egyes gyakorlat 12 óra hosszára látja el önt energiával, úgy válassza meg a gyakorlás idejét, hogy az energia a nap 24 órájára egyenletesen legyen elosztva. Ha mégsem sikerülne tökéletesen ez a beosztás, fokozottabb igénybevételkor elegendő, ha 10-szer egymás után megfeszíti a PC-izmát, és máris tapasztalni fogja az energianövekedést.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr251947286

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása