Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.03.31. 12:06 örömlány

Örömlányok régmúlt időkben

Idézek:

A görög nők közt a hetérák „ragyogó kivételek". „A hetéra a maga ura volt, szabadon rendelkezett vagyonával, amellett okos volt, művelt és tehetséges. A társadalmon kívül élt, a család kötelékeit lerázta... Magasan fölötte állt az ilyen felszabadult nő a tisztes családanyának."
Az olasz reneszánsz nőalakjairól: „A kiváló nők többsége kurtizán: mesterségük gyakorlása révén aránylag sokan váltak közülük anyagilag függetlenné, s az az erkölcsi szabadság, amelyben éltek, felszabadítólag hatott szellemükre, a férfiak hódolattal tekintettek fel rájuk... A korabeli olasz kurtizánok és nagyúri hölgyek bűnei, kicsapongásai legendássá váltak."
A hetéra „sorra csapdába ejti a férfiakat, velük táplálkozik"..., ,Mivel több férfival tart fenn kapcsolatot, egyiknek sem tulajdona végérvényesen... A görög ókorban a legszabadabb nők nem a matrónák, nem is a közönséges prostituáltak, hanem a hetérák voltak. A reneszánsz kurtizánjainak, a japán gésáknak összehasonlíthatatlanul több szabadság jutott, mint kortársaiknak."
Ezek a nők „szabad erkölcsűek és szabad szájúak, a szellemi szabadság ritka fokára emelkedhetnek", „a férfimítoszokat a hetéra testesíti meg a legmegejtőbb formában: lévén test és tudat, bálvány, sugalmazó múzsa, s mindeme minőségekben különb a többi nőnél".
„Észjárása könnyedebb, mint a matrónáé, mert még nem csontosodott bele úgy a képmutatásba."
Okos nő lévén, árukapcsolással él: „csak akkor adja oda testét, ha szeretője megveszi a társalgásra, szórakozásra szánt órákat is".

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr551883647

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása