Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.08.15. 15:15 örömlány

Nyálas

A tudósok, akik kezdik megérteni a csók biokémiáját, azt állítják, hogy a nyál növeli a szexuális vágyat.

Egy tanulmány azt is felfedte, hogy a nők 66 %-a, a férfiaknak pedig 59 %-a véli úgy, az első csók eldöntheti a párkapcsolat sorsát.

A csók tudományos hátterével foglalkozók kapcsolatot találtak a csók és a párválasztást befolyásoló hormonok között, hangzott el az Amerikai Tudományos Fejlesztésért Szövetség éves ülésén. Ezek a hormonok az egyik kulcstényezői a szaporodás sikerének, tehát van kapcsolat az evolúcióval és a gének átörökítésével.

"Bizonyíték van arra, hogy a nyálban tesztoszteron található." - mondta a Rutgers Egyetem antropológusa, Helen Fischer. A tesztoszterin pedig növeli a nemi vágyat. "Az is bizonyos, hogy a férfiak jobban szeretnek nyitott szájjal, nedvesen csókolózni. Ez arra utal, hogy önkéntelenül is igyekeznek a tesztoszteront átadni, hogy a nő vágya is növekedjen." - mondta Fischer.    

A férfiak arra is felhasználhatnák a nyálcserét, hogy felmérjék a nők termékenységét és ösztrogén-ciklusát, de talán félnek attól, hogy a túl sok nyalakodással épp az ellenkező hatást érik el. Az emberi társadalmak 90 %-ban lelhető fel a csókolózás szokása Fisher szerint. A csimpánzok és bonobók is örömmel gyakorolják társaikkal. A rókák egymás arcát nyalogatják, a madarak összeérintik a csőrüket, az elefántok egymás szájába dugják az ormányukat. Maga Charles Darwin is úgy vélte, hogy a csókolózás egy természetes ösztön.

Egy tanulmány felfedte, hogy a nők 66 %-a, a férfiaknak pedig 59 %-a véli úgy, az első csók eldöntheti a párkapcsolat sorsát, mondta Fisher. Wendy Hill pszichológus a pennsylvaniai Lafayette Főiskoláról forró nyomon halad ezen kémiai rendszerek tekintetében. 2007-es tanulmányában csapatával együtt érdekes különbségeket fedezett fel azon szerelmespárok hormonszintjében, akik közül néhányan csókolóztak, mások kézen fogva zenét hallgattak 15 percen át egy szobában.

Donald Lateiner, az ohioi Wesleyan Egyetem történelem-latin nyelv és irodalom professzora megvizsgálta, hogy kik, mikor és miért csókolóztak az ókori Athén és Róma környékén. Munkájában kitért a romantikus, családtagok közötti és szociális csókra vonatkozó utalásokra a versekben, prózában, képzőművészetben. A csók viszonylag ritkán  fordul elő az ókori Róma és Görögország művészetében. "Ez nem azt jelenti, hogy a szex nem jelenik meg sokszor, de nem utalnak annyiszor a csókra, ami egy kicsit azért más." - tette hozzá. 

A csók az előjáték nélkülözhetetlen eleme, s a szexuális aktus során is fontos szerepet tölt be, nem csoda, ha a Káma Szutra is részletesen foglalkozik vele, és mutatja be a csók különféle típusait:

A névleges csók

Amikor a nő megérinti a másik ajkait, de semmi egyebet nem tesz.

Lüktető csók

Amikor a nő félreteszi szégyellőségét, a férfi ajkát ajkai közé veszi, miközben csak az alsó ajkát mozgatja.

 A megható csók

A nő megérinti nyelvével a férfi ajkát, miközben szemét csukva tartja, és kezét a férfi kezében tartja.

Az elhajló csók

A legismertebb csókfajta, amikor a fejek egymással ellentétes irányba hajolnak illetve biccennek, és gyengéden megcsókolják egymást a partnerek.

Az elforduló csók

Amikor a szeretők egyike a másik arcát elfordítja, kezében tartja állát, és így csókolja meg. Ezzel a mozdulattal még személyesebbé tehető a csókolózás.

Az egyenes csók

 Amikor a szeretők ajkai közvetlenül és szemtől szemben érintkeznek.

A szorító csók

Amikor az alsó ajkat erősebben préseljük a másik ajkaihoz.

Összeszorító csók

Amikor a kedvesünk ajkait ajkunk közé vesszük. A nők elsősorban a bajusz nélküli férfiaktól számíthatnak erre a csókfajtára.

Nyelvcsata

Amikor csókolózás közben a partnerek megérintik egymás fogát, szájpadlását vagy nyelvét.

Az emberek többsége könnyedén felismerheti ezt a csókfajtát, hiszen az egyik legszenvedélyesebb csók, ami egy felforrósodott szexuális aktus során vagy a túlfűtött előjátékban is bekövetkezhet.

A vágykorbácsoló csók

Amikor a nő alvó kedveséhez közelít, majd megcsókolja, hogy így jelezze szexuális vágyát a másik felé.

Az elterelő csók

Akkor csattan el, amikor kedvesünk mással van elfoglalva, vagy mást néz. Kellemesen felfrissítheti a napot egy nem várt csók.

Forrás: www.medipress.hu

 

2 komment

Címkék: csók tesztoszteron csókolózás


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr732203706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

NilsHolgersongir 2010.08.16. 20:55:25

Hát tudod...tényleg sok minden múlik az első csókon...vagy megd..nak még aznap este, vagy nem....:D
ha a pasi úgy csókol, akkor alap, hogy nedves a bugyi, nem? :)))
süti beállítások módosítása