Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.04.25. 18:43 örömlány

Runa-gyakorlatok

Mielőtt hozzálátna a gyakorlatok elvégzéséhez, iránytűvel jelölje meg, merre van nyugat, mert  arccal nyugat felé cél­szerű elvégezni (a többi, teháét a PC-gyakorlatokat is), energetikailag ez a leg­megfelelőbb helyzet: a belső aktivitás harminc százalékkal nagyobb, mint bármely más pozícióban.

A rúnagyakorlatok

 

 

 

 

 

 

 

1. gyakorlat: U ALAKZAT

Ez a gyakorlat több más rendszerben is megtalálható, például a jógában vagy a rúnagyakorlatokban, ahol a fej idegközpontjainak élénkítésére szol­gált.

Kiindulási helyzet

Álljon arccal nyugat felé úgy, hogy két lába egymással párhuzamosan, egy­mástól mintegy 30-45 cm-re legyen. Térdét enyhén hajlítsa be, mert a nyúj­tott térddel végzett gyakorlatok köny-nyen sérüléshez vezethetnek. Lassan emelje feje fölé a karját.

Végrehajtás

Amilyen mélyen csak tud, lélegezzen be, s aztán lassan engedje ki a levegőt. Kilégzéskor fejét és felsőtestét addig hajlítsa lefelé, míg felsőteste vízszintes helyzetbe nem kerül (törzshajlítás),

3. ábra: u alakzat

karja és ujjai a föld felé mutassanak (I. 3. ábra). Lassan, fokozatosan tolja el testsúlyát a keze felé. Maradjon ebben a testhelyzetben 10 lassú lélegzet­vételnyi időre, és naponta növelje eggyel a lélegzetvételek számát, míg el nem éri az ideális 30-at.

Ha egészsége nem engedi, hogy állva végezze el az U gyakorlatot, akkor ülve is megteheti. Ez esetben egyenes derékkal helyezkedjen el egy széken, emelje feje fölé a karját, lélegezzen nyugodtan és amilyen mélyen csak tud, kilégzéskor felsőtestével hajoljon előre, karját pedig engedje le kétoldalt a lába mellett a földre. Lélegezzen, és növelje a lélegzetvételek számát a fent említett módon.

 

 

 

 

 

 

2. gyakorlat: I ALAKZAT

Az I gyakorlat a germánoknál a szellemi és testi ellenálló erő növelésére szolgált. Ez az ún. ener­giagyakorlat mutatkozott méréseinknél a legha­tékonyabbnak az izmok el lazítására és a feszült­ség oldására.

Kiindulási helyzet Álljon arccal nyugat felé.

Végrehajtás

Karját lassan emelje a feje fölé. Két tenyere, mintegy 20 cm-nyire egymástól, szembenéz. Lélegezzen nyugodtan, egyenlete­sen. Maradjon ebben a testhelyzetben 10 lassú lélegzetvételnyi időre, és naponta növelje egy-gyel a lélegzetvételek számát, míg el nem éri az ideális 30-at.

 

3. gyakorlat: Y ALAKZAT

Ez a gyakorlat is a rúnagyakorlatok közül való. Hajdan a szexuális erő transzmutációját segítette elő, és megnyitotta az utat az érzékek feletti vilá­gok felé.

 

Kiindulási helyzet

Ugyanaz a kiindulási helyzet, mint a 2. gyakorlatnál. Megszakítás nélkül folytassa a gyakorlatokat.

Végrehajtás

Két karját lassan engedje lefelé, egé­szen addig, míg testtartása Y formát nem ölt. Nyitott tenyere eló'renéz (I. 4. áb­ra). Ennél a gyakorlatnál is ügyeljen a kiegyensúlyozott, nyugodt légzésre. Maradjon ebben a testhelyzetben 10 lassú lélegzetvételnyi időre, és naponta növelje eggyel a lélegzetvételek számát, míg el nem éri az ideális 30-at.

5. ábra: Yalakzat

  

 

 4. gyakorlat: F ALAKZAT

A mozdulat a hatha-jógából ered, és megtalálható a rúnagyakorlatokban is, ahol a szellemi erők növekedését segíti elő, oldva az energiablokádokat.

Kiindulási helyzet

A 3. gyakorlat végrehajtásakor felvett testtartásból (Y alakzat) megszakítás nélkül térjen át a 4. gyakorlatra.

 

Végrehajtás

Mindkét karját nyújtsa előre, miközben a bal keze mintegy 10 cm-rel fel­jebb van, mint a jobb, s ujjait a következőképpen igazítsa: a hüvelyk- és középső ujjak (nem a mutatóujj!) éppen csak érintsék egymást, a többi ujj kinyújtva nyugat felé mutasson (I. 7. ábra). Maradjon ebben a testhelyzet­ben 10 lassú lélegzetvételnyi időre, és naponta növelje eggyel a lélegzet­vételek számát, míg el nem éri az ideális 30-at.

(Ügyeljen ennél a gyakorlatnál arra, hogy ujjával ne mutasson emberre!)

 

 

 

 

 

 

 

  

 5. gyakorlat: T ALAKZAT

Ez is a rúnagyakorlatok közül való, s mindenekelőtt a mirigyrendszer és a szolárplexus kozmikus hullámainak megnyerésére szolgál. Erőteljes izomlazító hatású.

Kiindulási helyzet

A 4. gyakorlat (F alakzat) testtartásából megállás nélkül térjen át az 5. gyakor­latra.

Végrehajtás

Két karját testétől ferdén eltartva formál­jon T alakzatot (I. 8. ábra). A tenyér lefe­lé mutasson.

Maradjon ebben a testhelyzetben 10 lassú lélegzetvételnyi időre, és naponta növelje eggyel a lélegzetvételek számát, míg el nem éri az ideális 30-at.

 

 

 

 

 

 

 

 

6. gyakorlat: W ALAKZAT

Ezt a gyakorlatot mint a váll- és nyakrészek ellazítóját én a karatéhoz ha­sonló technikájú tékvandóból ismerem, de a kiindulási helyzet a rúna­gyakorlatok között is szerepel. Elősegíti az energia áramlását és a harmoni­kus légzést.

 

8. ábra: T alakzat

Kiindulási helyzet

Emelje fel a kezét arcmagasságig. Az uj­jak zártak, mint a karateharcosnál, a te­nyér éle előrenéz, a két kéz között a tá­volság mintegy 35-40 cm (I. 9. ábra).

Végrehajtás

Az orron át történő erőteljes kilégzés­kor lökésszerűen nyújtsa ki a jobb kar­ját vízszintesen oldalra (I. 10. ábra), majd ugyancsak orron át történő erő­teljes belégzéskor húzza vissza a karját a kiindulási helyzetbe. Ugyanezt a moz­gást végezze ki-be légzéskor a bal kar­jával is. Mindkét karral 10-szer végez­ze el a gyakorlatot, a későbbiekben maximum 15-ször.

Ezzel a tréning első felének a végére értünk. Engedje le a karját, lélegezzen néhányszor nyugodt, egyenletes tem­póban. Tudatosan engedje el magát, lazítsa el minden izmát, hagyja lógni a karját.

 

9. ábra: W alakzat

 

 

10. ábra: W alakzat

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr11947358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása