Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.06.13. 21:21 örömlány

Mire gondolsz szex közben?

Vannak szavak, helyzetek és történések, melyek beleégnek az ember fia és lánya agyába. Aztán ezek akarva-akaratlanul előbújnak olyankor is, amikor a legkevésbé kellene. Pl. szeretkezés közben. Sokan egész monológokat hallgatnak, mikor igazán mással kellene, hogy foglalatoskodjanak. Van, aki "csak" a cselekvéssor forgatókönyvét forgatja a fejében, vagy azon gondolkodik kellően jól csinálja-e, esetleg az jár a fejében, milyen más is lenne mással..., míg mások "józanul" szeretkeznek, mindig világít egy kis lámpa... Olyan is akad, aki a másnapi teendőit szedi rendszerbe, vagy a nemrég látott focimeccs jeleneteit játssza újra. A nők sokszor itt is a kinézetükön, a tetszésen gondolkodnak, vagy azon mikor lesz már vége... De az is gondolkodásra ad okot, ha azon aggódunk hallják-e a gyerekek, a szomszédok, vagy megtudja-e a párunk...

Szóval, rengeteg gondolkodnivalónk van! Pedig a jelen tevékenységbe, a  valóságba való belefeledkezés gyakorlásának a legkellemesebb módja a szex.:) (Mert bizony nagyon sok munkát is így a legjobb végezni, a külvilágot, és a belső mással foglalkozást is félretéve, csak az adott cselekvésnek élni, alkotni, teremteni.)

Lényegében arról van szó, hogy a gondolkodás lineáris, analizáló, ítélkező, kommentáló típusát igyekezzünk kikapcsolni, helyette összpontosítsunk a közvetlen észlelésre, érzékelésre, cselekvésre. Cselekedjünk, tapasztaljunk, de ne foglaljuk szavakba mindezeket! Spontán módon merüljünk bele az itt és most pillanatának érzékelésbe! Még arra se gondoljunk mit érzékelünk.... így egyszercsak a valós történést, egyesülést érzékeljük...

Összontosítsunk az érintésekre, szagokra, hangokra, látványra, mozgásra, merüljünk el a "van"-ban, cél nélkül, erőfeszítéstől mentesen, természetesen, ösztönösen, magunkban és egymásban....

 

15 komment

Címkék: szex gondolatok meditáció élmény szeretkezés gondolatnélküliség


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr772071922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

garbox 2010.06.13. 23:10:39

Két ember harmóniája kell ahhoz hogy elmerülhessünk a "van"-ban. Odafigyelés úgy hogy oda sem figyelünk. Ez a nehéz. De szép ha sikerül.

gilo 2010.06.14. 10:15:56

Hát, erről lehetne sokat regélni. Valóban kell ahhoz némi nyugalom, hogy ne vonja el semmi a figyelmet. Most a rossz tapasztalatokat félretéve, az ideális tényleg a gondolatok majdnem teljes felfüggesztése vagy csak arra irányulása, amit éppen csinálunk. Kimondani, vagy magunkban szavakba önteni például fokozhatja az élvezetet, és segít a gondolatok megzabolázásában is. Bár ez inkább nők esetében lehet problémás, a férfiak könnyebben kikapcsolnak, könnyebben kattannak át.
Ideális esetben észre se vesszük, és jó. :)

vén betyár 2010.06.14. 12:45:09

Lényegében arról van szó, hogy a gondolkodás lineáris, analizáló, ítélkező, kommentáló típusát igyekezzünk kikapcsolni, helyette összpontosítsunk a közvetlen észlelésre, érzékelésre, cselekvésre. Cselekedjünk, tapasztaljunk, de ne foglaljuk szavakba mindezeket! Spontán módon merüljünk bele az itt és most pillanatának érzékelésbe! Még arra se gondoljunk mit érzékelünk.... így egyszercsak a valós történést, egyesülést érzékeljük...

Összontosítsunk az érintésekre, szagokra, hangokra, látványra, mozgásra, merüljünk el a "van"-ban, cél nélkül, erőfeszítéstől mentesen, természetesen, ösztönösen, magunkban és egymásban....
Ideális!Ideális esetben!

noname.blogger · http://suisseproject.blog.hu/ 2010.06.14. 13:44:52

Talán ezért is megy nekem jobban a szex ha fáradt vagyok, vagy ittam. Kilövi az analitikus gondolkodást, amit magamtól nagyon nehezen tudok kilőni.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.14. 20:37:07

Arról szól a dolog szerintem, hogy amikor megnevezzük, minősítjük, címkézzük a dolgokat, "milyen érzékien csókol", "csodálatos a teste", "fantasztikusan érzem magam", egy elválasztó réteget, fátylat húzunk a valóság és magunk közé. A szó, a gondolkodás illúzió - az érzékelés valóság, de legalábbis közelebb van a valósághoz... (Valószínűleg az analizáló kritikus nem képes igazán élvezni a darabot.)
Ideális esetben? A belemerülés, átélés egy kevésbé ideális esetet is élvezhetővé tehet. (Sőt, mást is: egy fájdalom szintje is csökkenthető, ha "belemegy" az ember.)

gilo 2010.06.14. 21:46:01

@örömlány: Nevezzük csak meg a dolgokat, de nem úgy, mint egy rózsaszín regényben. Nem érzékien csókol, hanem kurvajól, mondjuk :) Ha valaki nem koptatja el a mindennapokban az erős kifejezéseket, és ezekre a pillanatokra tartogatja, annak segíthet. Nem lesz mindenkinek szüksége rá, persze. De a megnevezés nem feltétlen negatív.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.14. 22:11:37

@gilo: Óó, dehogy, de jó ha csökkentjük... bár, a verbális kommunikáció is lehet gondolatmentes... (Sajnos nekem csak ritkán jön össze...)

Seele · http://zelee0609.wordpress.com 2010.06.15. 16:17:28

Hát igen, az én tapasztalataim szerint a nőknek inkább arra kell koncentrálni, hogy elélvezzen, míg a pasi akár már Tom és Yerry-re is gondolhat, hogy ne robbanjon azonnal. :)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.15. 16:25:15

@Seele: :D A foglalkozás nem érte el a célját, ha ezt írod... :( Ha másra gondol a férfi, Mazsola és Tádé, focimeccs, zsákpakolás :D, nem valószínű, hogy segítene... de ha "belemegy", belemerül az érzésbe, érzékelésbe, az élménybe, nem is robban azonnal...

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.06.16. 20:38:49

@örömlány: a figyelemelterelést sok fickótól hallottam már, mint a robbanás megakadályozóját. Kevesen uralják valóban a testüket.

Egyébként a közelmúltban fedeztem fel, hogy a férfiak valóban képesek egyetlen dologgal foglalkozni, akár tárgyi cselekvéssel is, és közben teljesen kikapcsol az agyuk. Mikor egy férfi haverom ajánlotta, hogy a következő időszakban próbáljak meg belemerülni a napi rutinba, mert addig sem kattog az agyam.
Hamarosan rádöbbentem, hogy ő tényleg képes mosogatás közben csak a szivacs ütemes mozgatására figyelni, míg én közben mesét mesélek, bevásárló listát memorizálok és fél szemmel a kisebbiket tartom szemmel.

Ha nagyon sokat vagyok multitaskos üzemben napközben, nehéz utána egyetlen dologra, pl. a szexre koncentrálni. Nem azért, mert rossz, nem azért, mert unom - sőt! Felpezsdít, és ezer dolog jut eszembe. Ahogy korábban írták, egy kis pohár bor valóban oldhatja a racionális gondolkodást, és kikapcsolja a pörgést. És akkor már az sem érdekel, hogy felébrednek-e a gyerekek, mert tuti nem alszom be, míg visszaaltatom őket :D

garbox 2010.06.16. 21:20:32

Az megvan, hogy mit kérdez szeretkezés után az "örömlány"?
- Jó volt, uram?
A szerető:
- Ugye neked is jó volt, drágám?
És a feleség:
- Ráférne már egy új tapéta erre a szobára.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.16. 22:11:16

@garbox: Ez meg nekem tetszik, ha már a vicceknél tartunk:

Ha az esküvőn a menyasszony anyja az ÖRÖMANYA, a menyasszony apja az ÖRÖMAPA, akkor a menyasszony az ÖRÖMLÁNY?

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.16. 22:18:05

Meg ez is tetszik:
Egy pasi kimegy a "sorra", hogy felszedjen egy utcalányt egy gyors numerára. A sötétben aztán gyorsan megalkuszik az egyikkel, bemennek a fák közé, és nekilátnak.
Azonban hirtelen egy rendőr jelenik meg, és a zseblámpájával rájuk világít. A férfi riadtan felugrik.
- Hát maguk meg mit csinálnak itt?! - reccsen rájuk a rendőr.
- Jaj, biztos úr, csak a feleségemmel szerelmeskedtem éppen! - válaszolja a pasi.
- Ja, elnézést, nem tudtam! - mondja a rendőr.
- Nem tesz semmit biztos úr, amíg az arcába nem világított, addig én se tudtam...

garbox 2010.06.17. 07:37:45

@örömlány:
"Ha az esküvőn a menyasszony anyja az ÖRÖMANYA, a menyasszony apja az ÖRÖMAPA, akkor a menyasszony az ÖRÖMLÁNY?"
És a vőlegény az ÖRÖMLEGÉNY?
Nem, azt hiszem, rossz helyen keresgélünk. Az esküvő a szülőknek ÖRÖM, a házasulóknak maga a MENYország. (Amíg rá nem jönnek a földi valóságra. :D )
süti beállítások módosítása