Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.12.06. 10:44 örömlány

Megint a szerelemről

 

"Én mindig azt mondom, ha nem voltál igazán szerelmes, akkor nem értesz a világból semmit. Az emberek nyolcvan százaléka talán soha nem volt. És ez a szám nem túlzás..

Honnan tudod, hogy voltál, én nem vagyok biztos magamban…

Amikor szerelmes vagy, akkor a másikban való teljes feloldódást élheted meg.

 

Manapság a szerelem helyett alhasi gerjedelem van némi kebelbéli szimpátiával, ahogy ezt Szántai Lajos fogalmazta meg.

Ez nem a szerelem, pedig sokan azt hiszik, hogy az. A szerelem érdek nélküli, nem azért szeretlek, mert jó csaj vagy, nem azért, mert nekem adtad a Mercédeszedet. Nem azért, mert jól főzöl, vagy, mert jó vagy az ágyban.

Azért szeretlek, mert vagy. Még az sem kell, hogy te ott legyél.

Az érzés persze akkor tökéletes, ha mindkét félben ugyanolyan szinten jelennek meg az érzések. A szerelem szó jelentése csak magyarul érthető, de ehhez tudni kell, hogy az őseink olyan kifejezéseket, szavakat is használtak, amelyek értelmét már elfelejtettük. Ilyen szó a SZER maga is.

A Szer törvényt jelent, méghozzá az isteni törvényt. Gondoljunk bele, ebből fakad a SZER-tartás kifejezés is, ami minden vallás, szakrális alapja is! Megtartani az istentől való törvényt. Nem az embertől valót. Őseink, Árpád vezetésével, miután visszatértek Attila király örökségébe, szert ültek. A terület ezt követően kapta a Pusztaszer nevet, ma Ópusztaszerként sokan fel is keresik.

Az ötödik elem

A szerelem szó második tagja, az elem, ami pedig a legkisebb részt, az alapegységet jelenti. Minden régi nyelvben megtalálható, szinte ugyanebben a formában. Semmilyen más nyelve nem fejezi ki ezt a tökéletességet. Csak a példa kedvéért és nem sértve vele senki, de az angol Love = lóvé. Igaz durva az összehasonlítás, de jól szimbolizálja, hogy a mai világ a szerelemből is üzletet csinál.

De ha tovább gondoljuk, akkor rájöhetünk arra is, hogy magyar nyelvben használják egyedül azt a kifejezést, hogy, ha valaminek nem ismered a másik felét, akkor félsz tőle. Vagyis FÉL-ELEMBEN élsz. Ez nem belemagyarázás, ez így van. A ma embere mindentől fél, mert fél-elemben tartják, nem ismertetik meg vele a világ másik felét. De ezt hosszan lehetne ragozni, ha kicsit belegondol az ember könnyen beláthatja.

A világot felépítő négy vagy öt elem rendszeréről is lehet szó, amelyben az ötödik, a Szer-elem. Nem véletlen az újszövetség régi fordításaiban is azt mondják, hogy az Isten letekint az égből és így szól: „Ez itt az én szerelmetes fiam, akiben gyönyörködöm”.

Az Isten érzése, az maga a szerelmetesség. Belül a lelkedben, a szívcsakránál valami nagyon ég, egy égi-égő érzés jelenik meg. Isten úgy szereti az emberiséget, mint saját fiát, ezért küldi őt közéjük bizonyságul. A jézusi tanításnak ez a lényege! Ez a szerelemérzet, a szerelmetesség érzése. Új parancsot adok néktek, szeressétek egymást, ahogy én szeretlek benneteket!

A keleti bölcsek is azt tanítják: Amíg nem tapasztaltad meg a szerelmet, addig nem juthatsz el Istenhez.

Isten nem a szívéből teremtette a világot, hanem a köldökéből. Minden kultúra így szimbolizálja, a köldökből árad ki az a hatalmas nagy erő. Nem véletlenül a köldökzsinórral vagyunk összekötve édesanyánkkal, az ő pocakjában is, amikor még nem vagyunk ezen a világon.

De a születés után, a földi életünkben a szív, mint érzelemközpont az ember számára a legfontosabb. Ez jelzi, hogyan viszonyulunk a világhoz, a többi emberhez, és minden élőhöz. A szívet, amit rajzolni szoktunk, az őskultúrától mindenhol alkalmazzák, ugyanaz a jelentése; Szeretet-szerelem!"

Teljes cikk: Aradi L.

http://hu.ezo.tv/cikkek/hol-dobog-a-fold-szive-a-szer-elem-titka.html

 

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr102496577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Walter85 2010.12.06. 23:15:32

Jó régen írtam már ide, de örülök neki, hogy időnként van még új bejegyzés. Boldog Karácsonyt Neked Örömlány (így előre is)!

elvis01 2010.12.08. 00:16:58

Amúgy visszavonultál? Nem hallani mostanában rólad, avgy csak én keresek rossz helyen :)
üdv

vén betyár 2010.12.09. 09:48:58

Csatlakozom az előttem szólókhoz, szinte nincs is mit hozzátenni.Illetve: boldog karácsonyt és örömteli új évet minden kedves olvasótársamnak is!

www.youtube.com/watch?v=8m3O_0b1qV8&feature=related

pittscards 2010.12.09. 10:12:34

"Csak a példa kedvéért és nem sértve vele senki, de az angol Love = lóvé. Igaz durva az összehasonlítás, de jól szimbolizálja, hogy a mai világ a szerelemből is üzletet csinál."

És ezt valaki képes volt röhögőgörcs nélkül leírni...

vén betyár 2010.12.09. 15:04:14

@pittscards: Egy másik megközelítés:
"A szerelem definiálhatóan amorfizálódott peripólusos komplexuma mindazon, hol a depresszív neurózis, hol pedig a patetikus levitáció szintjén összegződő emócióknak, amelyek a pszeudoindividualisztikus szub-kollagenizáció révén diffundálódott, kvázi-habituációs élmények által refetisizálódott egocentrumban kiváltják a "de jó lenne kettyinteni egyet" érzését."

Ezt hallgassátok meg:

www.zeneszoveg.hu/dalszoveg/21778/albert-einstein-bizottsag/szerelem-szerelem-zeneszoveg.html

Walter85 2010.12.09. 20:03:01

@vén betyár: Ó igen, ez is egy életérzés, amiről a Bizottság énekel:) Egyszerűen zseniálisak!

@elvis01: Túlzás, hogy visszavonultam, de valóban, mostanság csak kívülről tudtam követni az eseményeket, így alakult:)

vén betyár 2010.12.10. 13:57:45

A szeretet és a végtelen

Ugyanakkor vitathatatlanul akadnak értékei is a keresztény tanításnak. Krisztus újítása és máig időtálló tanítása a szeretet. Amiből persze következik néhány nagyon derék dolog. Például a kereszténység azon kevés vallás egyike, amely emberszámba veszi a nőket, az elesetteket, a kiszolgáltatottakat. Nem isten személyre szabott büntetését látja a földi nyomorúságban, hanem a minden emberre kimért próbatétel egyik változatát. S a próbatételhez hozzá tartozik az is, miképpen viszonyul a keresztény e nyomorultakhoz.
A személyes hitvallás ugyancsak a szeretet parancsából következik. Szeretni nem lehet közösségben, vagy szertartások által. Szeretni csak személyesen lehet. Így a kereszténység létrehozott egy személyességre épülő, az ókori mediterrán, közel-keleti, közösségcentrikus vallásokhoz képest egy újszerű vallásos gondolkodásmódot, amelynek középpontjában a hitvalló egyén áll. Az ideális keresztény tetteivel, mélyen megélt érzelmeivel, isten felé és többi ember felé megnyilvánuló szeretetével tesz tanúságot hitéről. Nyilván nem véletlen, hogy Európában most, a kereszténység hanyatlásával éppen azok a vallások, vallásos tanok, terjednek - mint a buddhizmus, vagy a new age mozgalmak egyes irányzatai - amelyek a transzcendens hasonlóan személyes megélését hirdetik.
Ámde a kereszténységnek e személyessége végső soron nem is keresztényi tanítás. Pusztán egyfajta korai, vallásos megfogalmazása annak, amit a modern pszichológia az érett személyiség fontos vonásának tart. Az érett személyiség ugyanis egyebek mellett rendelkezik azzal a képességgel, hogy saját magát és tevékenységét a valóság végső lényegével igyekszik összefüggésbe hozni, abban elhelyezni és ahhoz vonatkoztatva megérteni. Maslow érzékletesen „óceáni” attitűdnek nevezi ezt a belső magatartást, olyasvalaminek, ami a végtelen világ nagyságát és saját létünk csekélységét egyszerre képes látni. És a végtelen világ, ebben az összefüggésben, szükségszerűen túlnő az anyagi valóságon: az ember áll itt isten színe előtt. De ehhez nem kell kereszténynek lenni.
Idézet forrása:

boldogokasajtkeszitok.blog.hu/2010/12/10/az_emberiseg_ellensegei

medali (törölt) 2015.06.15. 02:00:42

Azt hiszem nagyon hasonloan latjuk az eletet.
A szerelem valoban az, mikor mar nincsen ra szo, hogy miert. Egyszeruen azert, mert van, mert letezik, es tenyleg meg az sem kell, hogy ott legyen.
Es valojaban nem is erzes, hanem letallapot. Te magad valsz szerelemme. Minden megvaltozik korulotted, megszunik a mult es a jovo, nem letezik mas csak a pillanat. Meg kulvilag sem letezik.
Kristalytisztan erzekelsz mindent es szabadnak erzed magad, mindenben es mindenkiben a szepet latod meg, mindennek orulsz es minden szint kap es ertelmet nyer.
Es ennel a pontnal erted meg azt is, hogy csupan test a testtel erintkezessel ezt sosem erheted el, mert pont a test az, ami nem tud eggye olvadni. Egymasba igen, de eggye nem. Eggye valni egyedul (nevezzuk leleknek) lelekkel lehet.
süti beállítások módosítása