Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.08.11. 00:11 örömlány

A kicsapott biztosítékról

 

Felmerült, hogy túlontúl naturalisztikusra, exhibicionistára meg miegymásra sikerült az élmények megosztásának sora. Röpke magyarázat a megértéshez:
 
 
Először idézek egy férfi írásából:
 

"... életem szerelmét is meg kell basznom, és ezt az elejétől fogva akarnom kell. ... Akármilyen lelki kötelék van, és gondoskodási  ösztön, ha nem tudom 2 perc alatt ribanccá változtatni, ő meg nem akar az lenni, akkor nem életem szerelme. Tanulság kettő: mégis csak Mr. Kúrásnak kell előbb bemutatkoznia, és utána jöhet a kordzakós kultúremberkedés, és az egymással költészeti finomsággal bánás, mert ha fordítva van, akkor azzal az erővel akár buzi is lehetnék a szemedben. De még az se voltam egyelőre."

 A fenti idézetet át tudom alakítani nőire, ha a férfi nem tudja kihozni belőlem a "ribancot", lehetünk szellemileg, lelkileg nagyon közel egymáshoz, a férfi-nő kapcsolat lényegének tekintetében hazudni fogunk egymásnak,  de legalábbis elhallgatjuk a valódit. (A szellemi és lelki összhang (vagy egyebek) érdekében vállaljuk az a "kis" áldozatot, lemondást.) Ugyanis a kapcsolat folyamán már "félni és félteni valónk van", mi lesz, ha nem fogadja el azokat, amiket én szeretek, a "líra", a "költészet" lesz a meghatározó, a "zsinórmérték", és jön az "ugyan már, te mindig  a szexre gondolsz", "fáj a fejem", "fáradt vagyok", vagy az "ilyet egy rendes nő nem csinál", fordítottan pedig: "nem kérem, mert mit gondolna akkor rólam", vagy rosszabb esetben, passzolja is a férfi az ötletet...és egy apró visszautasítás, teljes zátonyrafutást okozhat. Egy olyan kapcsolatot, ahol látszólag minden jól működik, miközben az alapok homokra épültek. Ugyanis szerintem egy férfi-nő kapcsolat alapja a jól működő szex. Le lehet élni egy életet egymás mellett, látszólag szépen, mégis hiábavalóan. És itt jön az, amit a blogban gyakran, különbözőképpen írok (és ilyen szaftos posztnak köszönhetően sokan végig is olvasnak), a szeretkezés megfelelő módon gyakorolva más dimenziót nyit az embernek, átvezet a transzcendensbe. (Tudom, ezt takarják-takargatják sokan és sokféleképp, hol vallási ideológiába bújtatva, hol pornográf tartalommal trivializálva, és még ezer módon.) De a lényeg,  az ember a szex ajándékát használva megtanul(hat) egy olyan szeretet-teljes működést, amely a világ legalapvetőbb mozgatórugója, olyan erő, energia felszabadítására képes, amellyel a világot a sarkaiból lehet kifordítani. És igen, ehhez ketten kellenek, nem megy egyedül, pedig talán egyszerűbb és könnyebb lenne.

(Arról is írtam már, hogy az előbbieket megélni akár alkalmi kapcsolatban is lehet, csak meg kell látni a másikban az embert, a férfit, vagy a nőt, és az ő lényegét. Persze ezzel nem azt kívánom erősíteni, hogy alkalmi kapcsolatban éljük ezt meg, de azt igen, ha (akár alkalmi) kapcsolatba keveredünk, akkor törekedjünk ennek megélésére, lépjünk túl a tartalmatlan "dugáson".)
 
Talán az, amit láttatni szeretnék egyik írásból sem megy át, ez feltehetően az én képességeim csekélységét mutatja, igyekszem jobban csinálni.
Talán a "makker" írása túlontúl szaftos és naturális volt, talán hiányoztak információk, képek és szavak ahhoz, hogy látni lehessen a "csoda beharangozóját", amit feltehetően (reményem szerint) átélt. Talán a tapasztalatai ezt a fogalmazásmódot "adták" az íráshoz, talán egészen más beállítottságú, talán ...
 
MIndenesetre én hasonló közelség és élmény megtapasztalását kívánom férfinek és nőnek egyaránt, ha kedvelem azért, ha nem kedvelem azért, hátha egy ilyen tapasztalás után kedvelhetővé válik...
 
Lehet, hogy nem kellett volna közzétenni az írást, de a - közben alakuló - játékszabályok megkívánták.
 
 Remélem segítettem valamelyest a megértésben.
 

9 komment

Címkék: mozgatóerő


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr252213596

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vén betyár 2010.08.11. 09:27:10

Nagyon pontosan megfogalmaztad a heteroszexuális párkapcsolat lényegét.
Szeretkezni mint az "állat" /ösztönösen, vadul, szemérmetlenül, természetesen/, mégis tudatosan - és szeretni emberül, ésszel és szívvel.
Olvashatsz, tanulhatsz bármennyit, a szellemieken túl mégiscsak a tapasztalat, a gyakorlat a lényeg és a legfontosabb a másik.Ha ő tapasztalatlan, kulturálatlan, nincs ráérző- beleérző képessége, stb. megette a fene az egészet.Mindig, MINDIG mindkét félen múlik, minden.Nemcsak a szex!Az általad felállított sorrend is mélyen igaz és valós!

garbox 2010.08.11. 13:45:12

@vén betyár: Ez lenne a heteroszexuális kapcsolat lényege? (Miért, a homoszexuális kapcsolat más? De ne menjünk oldalvágányra.)
Itt és most annyiban vitatkoznék az írással, hogy nem kell feltétlenül állati gátlástalansággal belevetni magunkat a szexbe ahhoz, hogy jó legyen. Nem kell "Ms. Ribancnak" és "Mr. Kúrásnak" lenni ahhoz, hogy két ember kiteljesedjen a szexben. Persze, lehet, hogy ez csak szóhasználat és fogalomrendszer kérdése.
Amit nem érték még, hogyan jön össze az állatiasság a transcendenciával.

vén betyár 2010.08.11. 14:19:10

@garbox: Nem tudom, nem tudhatom, de feltételezem, hogy a homo kapcsolat más, de ebbe most tényleg nem érdemes belemenni.
"Mint az állat":ősi ösztönök minél teljesebb felszabadításával, bevetésével, bedobásával, erejével, teljességével, szinte állati gátlástalansággal, felszabadultan örülni, örömöt szerezni és élvezni.Nehéz megfogalmazni, még nehezebb átélni, éppen emberi mivoltunk, gátlásaink és tudatosságunk mindig jelenlévősége miatt.Az ember, gondolom én, mindig a teljes személyiségével vesz részt, a teljes személyiségével élvezi - hacsak nem egy futó, személytelen aktusról van szó.A transzcendens is jelen van életünk minden pillanatában, minden cselekedetünkben, csak van aki kevésbé fogékony rá, van, aki nincs is tudatában és van aki nem is hisz benne.
Örömlány végig az "égi és a földi szerelem"-ről írt, kereste, kutatta.Örülök neki, ha csak egy kicsit is, de úgy tűnik, megtalálta.Legalábbis jó úton jár.

balabert 2010.08.12. 09:37:35

Én is ezt az új dimenziót keresem, nagy ritkán sikerül csak eljutnom ide a szexualitásban. Ennél mélyebb megélés szerintem nem létezik, úgyhogy gratulálok hozzá!
Azt, hogy a kedves delikvens ezt hogyan öntötte szavakba, már máshova tartozik, de hogy te ezt élted át, az a fontos.

2010.08.12. 11:49:01

Igen, ez a transzcendens élmény megélhető a szexualitásban is csak határtalanul sérülékeny és esetleges. Hogy pont találkozunk-e az illető úrral/hölggyel, hogy pont olyan állapotban van, hogy ki is hozzuk egymásból ezt, és ha sikerül akkor meg ott az állandó aggodalom, hogy vajon meddig fog ez tartani ? Mert hogy nem örök az biztos.
Az igazi transzcendens spirituális élmény nem épülhet ennyire esetleges dologra minta szex. Egy valódi útkeresőnek ez talmi dolog, kiszolgáltatott állapot, nem valódi.
Mert nem is az, csak pillanatnyi betekintés a "másik világba".
Aki ezt folyamatosan akarja átélni - mert lehet - annak a szexen túl kell lépnie, magasabb szintű működésre.

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.08.13. 19:34:52

@vén betyár: a gátlástalanság a kulcsszó. Pontosabban a gátlás-mentesség.
Csak úgy lehet túllépni önmagunkon, ketten eggyé, és egyként mindenné válni. Legalábbis nekem csak így sikerült.
A szemérmes tipitapi, a fennkölt finomkodás - mint utólag kiderült, - csak pózolás. Pózokkal pedig nem érünk el sem a ciszbe, sem a transzba.

Egyébként a makktárs megfogalmazása számomra álintelligens neoprimitív volt. És ezért lehet üldözni. Ellenben a lényeget megfogta: ez már majdnem szerelmes szeretkezés. Örömlány a jelek szerint nem csak mondja, hanem írja is: meg lehet találni egymásban alkalmi kapcsolat esetén is az embert.

vén betyár 2010.08.14. 04:23:12

@21 hónap: Pontosan ezt akartam volna eldadogni.Köszönöm a pontosítást.
Mindenben egyetértek veled, de sztem makkmester megfogalmazása inkább álprimitiv neointelligens /hogy fel ne ismerjék a stílusáról vagy a pennájáról/.:)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.08.14. 08:10:42

@vén betyár: No, nem mintha az írónak szüksége lenne védelemre, de (persze nem vagyok elfogulatlan) fején találtad a szöget. Az ok az akár más is lehet. (Talán a leírás szóhasználata épp azt a bizonyos gátlásmentességet célozza..., vagy ez az a bizonyos távolságtartás, amire utaltam, vagy épp megmerítkezés valamiben) Gyakran gondolkodtam azon, hogy kellően nehéz az aktus, a nemi szervek megnevezése, leírása ugyanis vagy pejoráló, vagy finomkodó, vagy szakmai megnevezéseink vannak ezeket illetően. (Az olaszok pl. ellátták magukat jobbnál-jobb "szalonképes" kifejezéssel.)
Ez két dolgot mond számomra: 1. A szexualitást illetően teli vagyunk tabukkal, gátlásokkal, esetleg álszeméremmel, vagy 2. "Nem beszélni kell róla, hanem csinálni!" mentalitás áll mögötte, azaz a spontán kreativitás.... (:D Mint az íjászat, az angol íjászt részletes leírással, utasítássorral tanítják lőni, mozzanatról-mozzanatra megnevezve mindent, míg a magyar "benézi a célt" és érzésből lő. :D )

21 hónap · http://www.reprintkiado.hu 2010.08.14. 09:16:56

@vén betyár: hihi, éni s köszönöm a pontosítást. Igyekeztem az írásról véleményt mondani, és nem az írójáról. Az a jó író, aki a jó színészhez hasonlóan teljes illúziót keltően bele tud bújni más bőrébe - számomra. És nem csak úgy, ahogy az a leírtakból kiderül :)

@örömlány: tele vagyunk tabukkal, és nem ismerjük még önmagunkat sem. Sem kívül, sem belül.
süti beállítások módosítása