Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.06.03. 07:50 örömlány

A legjobb áru

Uesiba Morihei, aikido mester gondolatai foglalkoztatnak egy ideje. Kéretik nem félreérteni! Azt gondolom, hogy az alábbi intelem figyelembevétele, gyakorlatba való átültetése egy élhető világ részbeni alapját jelentené. (és az örömlányok és vendégeik sem kivételek...)

"A gazdaság a társadalom alapja. Amikor a gazdaság szilárd, a társadalom fejlődik. Az ideális gazdaság egyesíti a szellemit és az anyagit. A legjobb áru, amivel kereskedni lehet: az őszinteség és a szeretet."

 
Kiegészítem a reggeli bejegyzést (18:11):
 
Egy reklám: -  https://www.youtube.com/watch?v=h-8PBx7isoM    -, ami szerintem közelít az idézetnek megfelelő szinthez. 

 
Dolgoztam. Civilt. Morihei alapvetéséhez igazodva, pedig ott is nagyon nehéz, szinte lehetetlen. De a félidő elsöprő sikerrel zárult.:D Ilyenkor mindig rácsodálkozok, hogy a szimatom jó, érzékem van a dolgokhoz, mi a csudáért nem emelkedek felül helyzeteken... (Persze tudom, ugyanazért, amiért örömlánykodni sem tudok keményen, hidegen, racionálisan...) 
 
Kellene egy biztonsági öv, materiális is...

 

 

 

 

 

10 komment

Címkék: gazdaság áru szeretet


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr962050186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

rozsdafarku 2010.06.03. 10:58:57

Ezekkel ugyan nem lehet kereskedni, még önvédelemből sem.Nincs rá fizetőképes kereslet, még ingyen sem kell senkinek, sőt, eleve gyanús, ha ezzel jön vki.

zsuzska60 2010.06.03. 14:36:07

@rozsdafarku: úgy mondanám inkább, hogy nem sokan keresik, mert azért én látok igényt rá.

Walter85 2010.06.03. 15:01:51

Annyit azért talán érdemes hozzátenni, hogy a mester két világháborút is átélt, egész életében nagy békeharcos volt. Bizonyára nem csak beszélt a szeretet és az őszinteség fontosságáról, hanem azt is megtapasztalhatta mit jelent annak teljes hiánya és ez óriási különbség. Sajnos az emberek csak szörnyen lassan tanulnak a hibáikból, ezért aktuális ez az idézet még ma is.

Gloria Mundi · http://szexcsatakanno.blog.hu 2010.06.03. 19:03:58

A szeretet: ezt tessék előbb definiálni :) Amor vagy caritas?
Az őszinteség meg többet árt, mint használ.
Aki pedig sokat emlegeti, az szinte biztosan nem gyakorolja. (Kicsit sommás, de sztem kb így van.)

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.03. 20:09:59

@Gloria Mundi: Esetleg eros, vagy agape? :)
Egyébként igazad lehet, sajnos, jobban szeretném, ha nem lenne...

hungarisztan 2010.06.04. 11:15:24

@Walter85: "[...] azt is megtapasztalhatta mit jelent annak teljes hiánya és ez óriási különbség."
Nem vitatkozásképp mondom, cserébe viszont számomra meghatározó élmény volt az ieperi / ypres-i (kinek hogy tetszik) első világháborús múzeum. Ad rendesen a sztereotípiáknak! Szépen kiderül belőle, hogy a háborúban is emberek élnek (még ha jellegéből adódóan felszínre is kerül a mocsok), akik akár még arra is képesek, hogy tiszteljék, megkedveljék az ellent, minden létező háborús agit-prop ellenére.
Nem volt egyedi eset ugyanis, hogy a frontvonal teljes hosszában különbékéket kötögettek az egyes szakaszokért felelős parancsnokok karácsonykor; a katonák át-átlátogattak az ellenség árkaiba, cserélgették a konzerveket, cigit, ellátmányt, énekeltek, barátkoztak, családjaikat mutogatták, nappal fociztak – aztán mikor a karácsonynak vége volt, akkor persze ismét parancsot kaptak rá, hogy lőjék egymást...
Amúgy nagyjából ezt az emberséges attitűdöt tükrözi az armistice day is, legalábbis Ieperben (Ypres-ben) együtt sörözik angol, német, belga, francia, szikh, ausztrál, kanadai, olasz, és még ki tudja, miféle nemzetiségű veterán (persze javarészt már nem az első vh-ból).
Nagyon tanulságos november 11-én ellátogatni egy civilizált országbeli városba, és megnézni, hogyan emlékeznek együtt arra a szembenálló felek, amit amúgy mindegyikük a pokolba kívánt.

Ettől persze a háború alapvetően nyilván nem a szeretetről és békéről szól, de nyomokban azért fellelhető ott is. Mint mindenütt, ahol emberek vannak. Mármint Emberek, nagy E-vel.

Walter85 2010.06.04. 12:38:58

Kedves Örömlány! Ne aggódj, előbb-utóbb jönni fog az a biztonsági öv. Az életben soha semmi sem adatik meg könnyedén, de aki lelkiismeretesen és jól csinálja a dolgát, azt idővel el fogják ismerni és sikerben lesz része. Közhely, de igaz. Légy türelmes, meghozza az a gyümölcsét, még akkor is, ha útközben sok mindent le kell nyelni (civilként is, nem csak...;)).

Walter85 2010.06.05. 09:03:11

@hungarisztan: Érdekes történet és sok igazság is van benne. Alapvetően azonban mindig van tér a javításra. Azt hiszem a mester a nagyhatalmak korabeli kapcsolatára utalva tehette ezt a bölcs megállapítását.

örömlány · http://oromlany.blog.hu 2010.06.05. 09:20:29

@Walter85: A nagyhatalmak kapcsolatait illetően (is) újra egyre aktuálisabbá válik.
süti beállítások módosítása