Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

örömlány

Örömlány, mert az összetett szó mindkét tagja szépet, kívánatost jelent. Blog szépségről, örömről, bánatról, szeretetről - az életről. Mert mindannyian kurvák (is) vagyunk. Okok, kérdések, történetek.

Utolsó kommentek

  • biztosbizonytalan: @Szúnyog: Mi van Veled mostanában? :) (2020.10.23. 08:48) Az élmény másik oldala
  • biztosbizonytalan: @Gloria Mundi: és válasz tőlük azóta sincs ... (2020.10.23. 08:41) Blogot írtunk 2.
  • Szúnyog: @örömlány: Természetesen. Sőt, a "projektre" is. Ma is eszembe jutott az a ház. (2018.07.18. 21:18) Rossz élmény
  • örömlány: @Szúnyog: Még emlékszik? :) <3 (2018.03.20. 09:37) Rossz élmény
  • Szúnyog: Nekem ennél sokkal szebb élményem volt egy pilisi faházban. (2017.07.11. 02:05) Rossz élmény
  • Utolsó 20

Látogatók

2010.04.08. 15:56 örömlány

Orgazmus nő és férfi módra


Kutatók szerint, életünk során átlagosan 5 órát, 26 percet és 32 másodpercet kómában töltünk. Ez meglehetősen bizarrul hangzik, ám magyarázatuk nagyon is kielégítő.

Már a 17. és 18. századi írók is úgy említik az orgazmust, mint egyfajta "halált", és a franciák mind a mai napig használják a "kis halál" ("la petite mort") elnevezést. Régen szentül hitték, hogy a túl sok szex halálhoz vezethet, legtöbb erre vonatkozó utalást a Canterbury Mesékben találunk, de sok egyéb helyen is megemlítik. Logikusan következtethettek hát az orgazmus közben tapasztalható furcsa jelenségekből arra, ez a halál egy fajatája. Sok évszázaddal később aztán kutatásokkal sikerült alátámasztani ennek logikus eredetét, ugyanis minden egyes átélt orgazmus során körülbelül 3 másodpercre kómába zuhan az ember, és egyfajta "haláli" állapotban éli át a gyönyört.

Az agy idegi aktivitása lelassul, és az orgazmus pillanatában az agy szabályosan kikapcsol. Az úgynevezett pozitron emissziós eljárással (PET), - amely sugárzó izotópok segítségével képes képszerűen megjeleníteni az emberi testben lezajló anyagcsere-folyamatokat - kimutatták, hogy orgazmus alatt a nők és férfiak eltérő agyi működést produkálnak. Míg a férfiak elsősorban a fizikai érintkezésre koncentrálnak, addig a nők esetében a légkör, a hangulat és a nyugalom az elsődleges tényezők szex közben.

Orgazmus közben a nők agyi működése egy mély relaxációs - transzszerű - állapothoz hasonlítható, mely során az agy félelemért, szorongásért és érzelmekért felelős része megnyugszik, és az orgazmus alatt szinte teljesen kikapcsol.


A férfiak agyi tevékenysége nehezebben vizsgálható az orgazmus gyors lefolyása végett, ugyanakkor megállapították, hogy az ő esetükben az agy érzelmi központja kevésbé kapcsol ki, és a fizikai ingerek - mint például a hímvessző ingerlése - töltik be a legfontosabb szerepet. Nők és férfiak hiába válnak tehát eggyé szex közben, az orgazmusig vezető út mindkét nem esetében különböző.

Az orgazmus gyönyörét egy különleges weboldal is népsterűsíti, a Beautiful Agony. A koncepció egyszerű: az orgazmus bemutatása csak annyi meztelenséggel, amennyi nyaktól felfelé látszik mivel orgazmus közben az arc a legkitárulkozóbb, legárulkodóbb testtájunk. Az oldalra bárki feltöltheti élvezése folyamatát és pillanatát. A már-már artisztikus kezdeményezés egyre népszerűbb, a szexualitást diszkréten, mégis hihetetlen intim fomában mutatja be.
forrás: origo.hu

Megnéztem. A Beautiful Agony című oldal gyönyörű képeket láttat. Ki szeretne hasonlót?

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: férfi orgazmus kishalál


A bejegyzés trackback címe:

https://oromlany.blog.hu/api/trackback/id/tr731904841

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A heteroszekszualitás 2010.04.09. 09:32:35

A heteroszekszualitás az, amikor ellenkező nemű emberek szekszuális vonzalmat éreznek egymás iránt. Noha az ilyen típusú vonzódást igen természetesnek tekintjük, de annak hátterében, hogy az emberek nagyobb hányada heteroszekszuális lehet ma a világban...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása